Over Vynilla

Vynilla ligt in het hart van de Gentse studentenbuurt. Sinds 1981 hebben we een reputatie opgebouwd met een eigenzinnige muziekkeuze, zowel op vinyl als op cd.

Vynilla is open van 11 tot min. 18u.  Zondag en maandag gesloten.

In de winkel kan je niet met bankkaart betalen.

We kopen en verkopen nieuw en tweedehands, van goedkoop tot gezochte collectors.

Elk tweedehands item op de site kreeg een keuring. De eerste is voor de drager, de tweede voor de hoes. Ik doe dit zo accuraat mogelijk en zal eerder onderwaarderen dan omgekeerd.

Deze website is piepjong, nog in opbouw en bevat slechts een fractie van ons bestand. Aarzel dus niet te vragen naar wat je zoekt of stuur ons je wantlist.

Ik run de winkel en deze website voornamelijk alleen. Geen paniek dus, als je niet onmiddellijk een antwoord krijgt. Ik antwoord steeds zo rap mogelijk.

Muzikale groet,

bob.

In de winkel

9000 Toeren: Jamafrika en Tarzankreten

In 1983 werd in de Vooruit met Jamafrika de eerste heuse soundclash georganiseerd: een competitie tussen twee ‘discobars’. Bij gebrek aan twee volwaardige reggae-dj’s mocht Bob Driege de honneurs waarnemen. Als platenboer in de Vynilla wist Bob behoorlijk wat af van Afrikaanse muziek. Hij probeerde het publiek dan ook aan zijn kant te krijgen met een uitgelezen selectie Afrikaanse tunes. Het publiek, verbouwereerd door het onbekende gegeven van een soundclash, stond aanvankelijk vreemd te kijken.

Wie de clash uiteindelijk won, weet niemand. Wat bij velen wel bleef hangen, was de intrede van dj Bob Driege, die met afropruik en zwart geschminkt in ware Tarzanstijl aan een touw op het podium werd gekatapulteerd. Iedereen ging compleet uit de bol, de Ghanezen op kop.

Door zijn nauwe contacten met Jamaicaan Dr Alimantado, naast muzikant ook verkoper van reggaeplaten, zou Bob in die periode een belangrijke reggaeverdeler worden.

Tado kwam regelmatig de Vynilla binnengewandeld met een paar bakken platen waarmee hij rechtstreeks vanuit Londen kwam leuren”, vertelt hij.

De nieuwste dingen, uit de magazijnen van Greensleeves en Jet Star. Een fijne, correcte man. Hij kwam ook graag langs voor een potje koffie. Met suiker, veel suiker.”

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.